De Noorderhaaks

Redelijk onverwachts kregen we de mogelijkheid om de Yole de Mer Noorderhaaks van RV Jason in Arnhem over te nemen. Deze mogelijkheid hebben we direct aangegrepen.

Met een grote ploeg van vrijwilligers van de RV Alphen is onder leiding van Henk Boot de Noorderhaaks aan een grootscheepse onderhouds project begonnen. De Noorderhaaks is dan ook geheel ontleed, kaal geschuurd en opnieuw opgebouwd. Het resultaat mag er zijn – een prachtige Noorderhaaks die door notaris John Kroes is gedoopt met zoutwater.

Behalve de boot moest ook de trailer worden aangepast voor vervoer van het materiaal en om aan de huidige verkeersregels te voldoen. Op het moment staat de boot op de trailer bij RV Alphen in afwachting van haar nieuwe bemanning voor haar volgende roeitocht. De Noorderhaaks is uitgerust met een radarreflector en een rondschijnend wit licht en een kompas. De stuurman heeft op zijn schoot een navigatiepaneel met een pakket waterkaarten, een marifoon, GPS en een geluidshoorn.

De Noorderhaaks word definitief gehuisvest bij de RV Assen en zal daar ook onderhouden worden. Het gebruik van deze boot zal voornamelijk in het Noorden zijn.

De Noorderhaaks is door RV Jason van een V bodem voorzien en is daardoor heel stabiel.