Pauze op een schelpenbank in de Oosterschelde

Zeelandtochten 2021

Vanaf 26 juli ligt de Razende Bol weer aan de Oosterschelde. Dit jaar in Goese Sas, centraal aan de Oosterschelde, kijk maar in je Bos-Atlas. Voor wat betreft het tij is het een prachtige plek. Je kunt meestal eerst 3 uur oostelijk en na de kentering weer 3 uur westelijk terug. Of andersom, eerst westelijk en daarna oostelijk. Soms zelfs 4 uur heen en 4 uur terug.

In Goese Sas ligt de boot op zoetwater en is dus weer gemakkelijk schoon te maken na afloop van de tocht. In het ledengedeelte vind je een getijden schema zodat je de vertrektijden kunt bepalen. Voor ontbrekende dagen moet je extrapoleren.

Met Google of Apple maps in de satellietstand krijg je een indruk van de zandbanken en geulen in de Oosterschelde.

Laat weten wanneer je gaat. De captain krijgt (tot dat alle beschrijvingen klaar zijn) tijdig via de mail de kaarten en de beschrijving. Zolang de routes niet op het ledengedeelte van de site staan, kun je de kaarten opvragen bij Cees Leenheer.
Natuurlijk zijn de Zeehonden er nog en we kunnen ook lunchen op de Schelpenbult. Op bijgaande luchtfoto zie je de jachthaven waar de Razende Bol is gestald.

Zoals jullie begrijpen is Zeeland aan wal overvol. Tweedaagse tochten zijn daardoor zo goed als onmogelijk. Voor het varen is dat geen probleem: op de plekken waar wij varen is nog ruimte zat. Als je in je privé-omgeving onderdak kent, laat het dan weten.

Zeehonden op een zandplaat in de Oosterschelde Met de Razende Bol in de Oosterschelde

Geef een reactie

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.