Bij de oesterfuiken

Wie gaat er mee van Goes naar Bergen op Zoom?

Op 12, 13 en/of 14 juni wil Cees Leenheer een senioren tocht uitschrijven. Uitsluitend voor leden boven 65 jaar. We varen van Goesse Sas naar de Bergse Diepsluis, ongeveer 16 km, natuurlijk tij mee. In Yerseke kunnen we eventueel een stop maken om bij de lunch oesters te kopen, of alleen maar voor een wissel. BergsediepsluisDe bodem van de Oosterschelde is hier voornamelijk dikke bagger, dus geen stop op een plaat. Na de stop varen we naar de Bergse Diepsluis. Na de sluis verdwijnt het getijde en krijgen we te maken met zoet water. We varen dan door naar de zogenaamde Westwal, waar Bergen op Zoom op ligt. Ondertussen passeren we het Schelde-Rijnkanaal. Via de marifoon stemmen we met de containerschepen af hoe we oversteken.

In Bergen op Zoom liggen we dicht bij de stad. In overleg zoeken we (vooraf) een passend hotel. We zijn ten slotte senioren. Bergen op Zoom is in deze periode beroemd om zijn AAA diner: Ansjovis, Asperges en Aardbeien.

Ook op de terugweg hebben we tij mee. Omdat we dan via de noordzijde van de geul varen kunnen we wellicht een wissel inlassen op een plaat.

Heb je belangstelling laat het me weten dan ga ik verder met de organisatie en schakel ik daarbij jullie hulp in.

Cees Leenheer
ceesleenheer@hetnet.nl
06-20445063

Haven Yerseke

Geef een reactie

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.