De vaargeul naar Paal

Wie gaat er mee? Tweedaagse tocht van Goese Sas naar Paal

Wie gaat mee met een tweedaagse tocht van Goese Sas naar Paal aan de Westerschelde?

De tocht gaat over de Oosterschelde naar Wemeldinge en vandaar door het Kanaal door Zuid-Beveland naar Hansweert. Bij Hansweert gaan we de Westerschelde op. We zien op afstand de containerschepen op weg naar Antwerpen, zelf blijven we in de Schaar van Valkenisse, een geul die ieder jaar weer minder diep wordt. Daardoor wordt hij niet meer door de zeeschepen gebruikt en maar sporadisch door de binnenschepen. Voor de Razende Bol is voldoende diepgang, ook bij laagwater.Aan het eind van de Schaar van Valkenisse steken we het hoofdvaarwater over. We vragen daarbij met de marifoon hulp van sector Hansweert. We komen dan in een gebied dat alleen de roeiers naar Noord Polderzijl aan de Waddenzee kennen. Meer dan 3 meter getijden verschil, om de haven van Paal te kunnen aanlopen moeten we rekenen. Je ziet het aan de foto’s. Meters dikke blubber. We varen steeds met tij mee.

We overnachten in Hulst, 15 minuten met de bus.

De volgende dag weer terug, we vertrekken ruim op tijd om voldoende water onder de kiel te hebben. En natuurlijk het gehele traject tij mee.
Laat me weten wanneer je belangstelling hebt.

De tocht is mogelijk op

  • 30 en 31 juli
  • 13 en 14 augustus
  • 27 en 28 augustus

Cees Leenheer
Ceesleenheer@hetnet.nl
06-20445063

De haven van Paal

Geef een antwoord

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.