Zeehonden op een zandplaat in de Oosterschelde

Roeien met introducés

Met enige regelmaat krijgen we van niet-DCR leden een verzoek om (mee) te roeien in een van onze coastal boten op open water. Dat kunnen we ons goed voorstellen. We weten als geen ander wat voor mooie ervaringen het roeien op open water oplevert. Denk aan de twee kraaloogjes van een zeehond die uit het niets ineens opdoemen of de golf die je de zoute smaak van het water laat beleven.

Op de zandbank richting Burghsluis
Op de zandbank richting Burghsluis

We weten ook dat het roeien op open water hogere eisen stelt aan de roeivaardigheden van de deelnemers. Voor roeien op open water moet je beschikken over voldoende roeitechniek en fysieke conditie om goed te kunnen omgaan met afwijkende water- en weeromstandigheden. Je wilt niet dat de wind en/of stroming jou ergens laten belanden waar je niet wilt zijn, of erger, dat je 112 moet bellen voor het inroepen van hulp van de kustwacht of KNRM. Niet iedere gladwater roeier is zich ervan bewust dat de wal bij open water niet direct bereikbaar is en dat jij en de mederoeiers op elkaar zijn aangewezen.

Als bestuur willen we toch een opening creëren voor het toelaten van introducés met roei-ervaring. We willen onze coastal boten beschikbaar stellen voor maximaal drie introducés per boot met daarin twee ervaren DCR-roeiers. Van de twee ervaren DCR-roeiers staat minimaal 1 persoon als Captain vermeld bij de DCR. De Captain zal de tocht verder organiseren. We denken dat dit de absolute minimale voorwaarden zijn met maximaal drie introducés per boot per keer.

We willen de veiligheid voor de roeiers en introducés waarborgen door voldoende coastal ervaring aan boord te hebben. Mocht je een aanvraag vanuit jouw roeiomgeving ontvangen neem dan gerust contact met het bestuur op. We kunnen alles doorspreken met als doel de introducés veilig een unieke roei-ervaring op open water te laten beleven.

Namens het bestuur, Arie van Veelen, voorzitter DCR

Geef een antwoord

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.