Mark Slats gehuldigd met erelidmaatschap DCR

Mark Slats gehuldigd met erelidmaatschap DCR

Op 13 januari om 23:29 voer Mark Slats met zijn éénpersoons oceaanroeiboot over de finishlijn van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2017 bij Antigua, na 30 dagen, 7 uur en 49 roeien. Op 14 december was hij vertrokken vanaf La Gomera. Met deze prestatie verpulverde hij het wereldrecord oversteek Atlantische Oceaan oost-west voor solo-roeiers met meer dan 19 dagen!

Tijdens de race hield hij ons, met hulp van zijn landteam, dagelijks op de hoogte van zijn voortgang en ervaringen op de oceaan. Dat was niet alleen spannend om te volgen, maar leerde ons ook heel veel over de verschillende aspecten die bij het oceaanroeien komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de navigatie, rekening houdend met wind en stroom. Of aan de uitrusting die je op zo’n boot nodig hebt. En niet te vergeten de enorme hoeveelheid kilocalorieën die je elke dag tot je moet nemen om zo’n prestatie te kunnen blijven leveren.

Met deze prestatie heeft Mark het oceaanroeien in Nederland op de kaart gezet. Op tv, op de radio en in de kranten is zijn prestatie uitgebreid onder de aandacht gebracht. Op de Algemene Ledenvergadering van Dutch Coastal Rowing was de voorzitter, Guus van Wechem, dan ook zeer verheugd dat Mark de moeite genomen had om naar de vergadering te komen. Hij prees de prestatie van Mark uitbundig en kende hem, namens alle leden, met veel plezier het erelidmaatschap van Dutch Coastal Rowing toe. Uit handen van Renée Huiting ontving Mark de erelidmaatschap-medaille.

Geef een antwoord

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.