Introductie Coastal Rowing bij RV Scaldis

Bij Coastal Rowing zal de eerste gedachte uitgaan naar locaties als de kust en de Waddenzee. Maar ook meer landinwaarts kan Coastal Rowing op belangstelling rekenen.

In de middag van 15 mei waren we te gast bij RV Scaldis in Goes voor een introductie om coastal rowing breder onder de aandacht te brengen. Vooral de zuidelijk gelegen roeiverenigingen waren uitgenodigd. Er waren meer dan 12 leden van Scaldis aanwezig en verder mensen van de roeiverenigingen Barendrecht en Gouda, en het Haagse De Laak.

De middag begon met een presentatie over het coastal roeien door Cees Leenheer. Vervolgens kregen we de mogelijkheid om in de Coastal 4, de Razende Bol, en Coastal skiff het water op te gaan. Het weer was prachtig met soms een straf windje. Op de binnenwateren viel goed te roeien en we hebben zelfs een kort uitstapje naar het mooie centrum van Goes gemaakt. RV Scaldis heeft ongeveer 150 leden die vooral actief zijn op het Kanaal van Goes en het Veerse Meer. De vereniging beschikt zelf over een Coastal boot en voert een actief veiligheidsbeleid. Dat is nodig voor roeien op het open water van de Oosterschelde. Scaldis heeft daar veel ervaring mee.

Behalve de DCR boot, de Razende Bol, waren ook de Coastal AVE boten (twee skiffs en een Coastal 2) te bewonderen. Pedro die als lid van De Laak en vertegenwoordiger van AVE aanwezig was, gaf uitgebreid uitleg over de specifieke elementen van de Coastal boten. Wie wilde kreeg de kans om een proefvaart te maken en de gemakken van een Coastal boot te ervaren. Na het roeien bij RV Scaldis werd de Razende Bol via het Kanaal van Goes overgeroeid naar de haven met helling in Goese Sas.

Deze intro Coastal roei-middag bij Scaldis was zeer geslaagd en gezellig. Speciale dank aan het bestuur van RV Scaldis en Karine Dirkzwager, Commissaris Coastal Roeien voor het organiseren. We hebben al doende weer nieuwe roeivrienden ontmoet.

Geef een antwoord

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.