14 mei prachtige tocht Naarden-Marken v.v.

14 mei prachtige tocht Naarden-Marken v.v.

Pas één dag van tevoren was het team compleet alleen…. geen trekhaak.

Gelukkig was mijn overbuurman zo vriendelijk om zijn Volvo stationwagen aan mij uit te lenen “Eric heb je een witte nummerplaat voor de aanhanger… nee joh die ik heb ik niet. Ik gebruik die trekhaak nooit!” Omdat de politie altijd grote interesse heeft in aanhangers en ik geen zin had in een dikke boete dan toch maar een kopie nummerplaat gemaakt. Ben je toch wel een paar uur mee zoet. Maar ja je wil roeien hé. Op zondag 14 mei vertrokken we. Het team bestond uit 2 leden van RV Assen Ries Kaper en Jacqueline Pater, Robert van die Leythe, Jos Hoogenbosch introducé van de Roei en Zeil van Gouda. 4 verschillende RV’s in een boot dat is toch wel leuk!

De auto van de buurman met trekhaak. Marken.

Om 10 uur zouden we in Naarden zijn en dat lukte nog ook. De steeds veranderende A1 brengt alle Tom Tom’s in de war. Voor het eerst met aanhanger gereden dat ging me goed af; de bochten ruim nemen.
Voordat alles op de Noorderhaaks lag waar het moest liggen en iedereen de juiste kleren aan had was het bijna 11 uur. Ries Kaper ex-Marken bewoner wist zich te herinneren dat er strandje was dicht bij de dijk die Marken met het vaste land verbindt. Daarheen geroeid maar nee alleen basalt blokken. Bij het Paard van Marken wel een mooi zandstrand, dat weten we dan ook weer.

De hele heenweg zon, matig windje in de rug en een stralende hemel, het roeien ging prima. De waypoints in de GPS zijn wennen maar als je genoeg uitzoomt kan je de weg goed vinden. Na twee uur roeien de boot op de kant gelegd met behulp van een aantal racefietsers. De hemel begon wat te betrekken en de wind begon aan te trekken af en toe Bft 4.
Met behulp van een Engels stel die net 1,5 jaar met vakantie waren tilden we de boot naar de andere kant van het strand, met aflandige wind wegkomen is dan toch wat handiger.

Het Paard van Marken (Bron: Wikipedia, Rkoster (CC BY-SA 3.0). Thuiskomst in Naarden.

Dat was stevig bikkelen met de wind schuin tegen en serieus hoge golven die de boeg af en toe trakteerde op een koude douche. Robert navigeerde terug en was zo verstandig nu in een rechte lijn naar Naarden te varen. In de verte bij Amsterdam zeer zwarte luchten. Vlak bij de Hollandse Brug werden we getrakteerd op een zeer hevige tropische regenbui. Nooit eerder in Nederland zo iets meegemaakt. We waren allemaal door en door nat.
Door te blijven roeien bleven we lekker warm. Eenmaal het IJMeer verlaten was de wind weg en kwam de zon weer te voorschijn alsof er niets gebeurd was. We hadden uiteindelijk een extra half uur nodig om in Naarden aan te komen.

Als routiniers haalde we de boot uit het water en ruimden alles op. We waren allemaal toch wel moe. Dag afgesloten met een bak koffie en soep bij het restaurant. Al met al een mooie dag met curieus weer.

Auteur: Guus van Wechem

Geef een reactie

Zoeken binnen DCR

Help bij zoeken

Type hierboven één of meer woorden in waar je op onze site naar wilt zoeken.

Zoekresultaten

Deze zoekfunctie zoekt zowel in het openbare gedeelte van onze site als in het ledengedeelte. Artikelen in het ledengedeelte kun je alleen bekijken als je ingelogd bent.